BORAINK

Zsuzsófi

Kékfrankos félédes rosé

Kíváncsi vagy, honnan jött ez a név? Elmondom! Áronnal való megismerkedésünk másnapján a következő telefonhívás zajlott le közte és egy közös ismerős között: “Szeva, tudnál szólni annak a csinos szőke lánynak, azt hiszem Zsófi, hogy jöjjön el ő is velünk a Fradi meccsre?” Mivel van egy Zsófi nevű jó barátnőm is, így kicsit félreérthető volt a dolog. Nekem utána csak annyit mondott ez a közös barát: “szerintem tetszel Áronnak, mert Zsófiról érdeklődött. Mivel őt még nem ismeri, gyanús, hogy rád gondolhatott ” Így kezdődött a mi történetünk, és lettem átmenetileg ZsuZsófi. Számunkra kellemes emlék ez a történet, így azt gondoltuk, hogy az első rosénk nevének ez a legtalálóbb választás.

Maga a bor: teljes érettségben szüretelt Kékfrankos szőlő színlevéből készült. Természetes félédes rosénk szép, élénk savakkal, közepes lecsengéssel bír. Rendkívül gyümölcsös tétel, leginkább pirosbogyósok jellemzik. Egy nehéz nap végén biztosan jókedvre derít!

Bélagyula

száraz Merlot vörösbor

Első palackozott vörösborunk nevét nagyapáink ihlették, akik sokat tevékenykedtek a szőlőikben, s szerették a jó borokat: Béla, Lajos, Gyula és Laci, így állt össze a BéLaGyuLa.

A kézzel szüretelt, tökéletesen beérett Merlot szőlőt spontán erjesztettük, s két hétig kézi csömöszöléssel héjon áztattuk.

Rubinvörös szín, gyümölcsökben gazdag illat jellemzi, ami a kortyban is visszaköszön: a meggy, cseresznye, szilva majd kiugrik a pohárból! Kiváló savszerkezete oly légiessé varázsolják, hogy akár a nyári hőségben is örömmel kortyolnám – s kortyolom is!

A XXIII. Egri Borvidéki Borversenyen ezüstéremmel díjazták.

1600 Ft / palack

PirosCa

száraz Cabernet sauvignon vörösbor

A PirosCa borunk Piroska mamám előtt tisztelgés, aki 81 évesen is örömmel jön velünk kötözni a szőlőbe, de a zöldmunkából is kiveszi a részét.

2018-ban nagyon kedvezett az időjárás a szőlőnek, gyönyörű évjárat volt! A Cabernet sauvignon is tökéletesen beérett. Három hetes héjon áztatás után a bor nagyobbik része tartályba került, kisebb hányada pedig új barrique hordóban érlelődött. Így egy testes, összetett, mégis meglepően gyümölcsös nedűt kaptunk végeredményként. Ebből garantáltan nem egy pohárkával kortyolsz majd el!

 

1800 Ft / palack

TestvérKék

száraz vörös cuvée

Nagy családban nőttünk fel, négyen vagyunk testvérek. Sok a hasonlóság közöttünk, mégis mindegyikünk más-más személyiség. Egy biztos, együttesen többre vagyunk képesek, mint külön-külön. Ugyanez igaz a borainkra is, hasonló stílusúak, mindegyik tételnek megvan a maga erőssége. Házasításunkat úgy készítettük el, hogy a borok egymást erősítsék, mindegyikük hozza a maga legjobb tulajdonságait. 

A 2018-as év kiváló évjárat volt, nagyon szép termést tudtunk feldolgozni a pincében. Kézzel szüreteltünk, spontán erjesztettük az összes tételt. A Merlot tartályban érlelődött, a Kékfrankos használt tölgyben, míg a Cabernet sauvignon új hordóban nyerte el mai formáját. Így egy jóivású, lehengerlően gyümölcsös, közepesen testes házasítást sikerült megalkotnunk. Marha és sertés ételek mellé biztos választás!

2100 Ft / palack

Zsófizsu

száraz rosé cuvée

Merlot és Cabernet sauvignon házasításából készült száraz rosénk spontán erjedt, mint minden borunk, s adalékanyagok nélkül palackoztuk.

Lendületes savak, s hosszú korty jellemzi. Könnyed, de mégis tartalmas tétel, amely kellemes kísérője lehet egy kerti partinak, de egy nyár esti randihoz is tökéletes kellék. Akár fröccsként is kipróbálhatod!

1400 Ft / palack áron megvásárolható Egerben található pincénkben, illetve Szolnokon és Budapesten személyes átvétel is megoldható egyeztetés alapján. Egyéb településekre futárszolgálattal tudjuk küldeni. Ezen felül partnereinknél is megtalálod borainkat.

Tel. +36202404736

Email: [email protected]

InniKék

száraz Kékfrankos vörösbor

Első Kékfrankosunk, amit önállóan, fajtaborként hozunk forgalomba. A kiváló, kézzel szüretelt alapanyag három hétig ázott a héján, folyamatos kézi csömöszölés mellett. Spontán erjedt, minimális maradékcukor kerekíti az egyébként hosszú kortyot. Illatában és ízében is a cseresznye, meggy köszön vissza. Egy éves kishordós érlelés után került palackba. Kiválóan párosítható ételekhez, a magyaros konyha remekeinek szuper kísérője. Ám magában fogyasztva is élményt nyújt. Ezt a bort nem kell túlgondolkodni, egyszerűen élvezni kell, innikék’. 

2100 Ft / palack

További terveink

A többi borunk is folyamatosan kerekedik, már szép, jól iható állapotban van, de neki hoszabb érlelésre van szüksége. Egyelőre fahordókban és tartályokban éli az életét, mi pedig folyamatosan kóstoljuk, s tervezgetjük a jövőt. Fajtaborokat (Kékfrankos, Merlot, Cabernet savignon, Syrah) és cuvée borokat is készítünk, például Egri Bikavért is. Ezen felül már kóstolhátó a pincében az első fehérünk is egy Furmint személyében. 

berborasz30
bérborász1
szőlőmetszés
Daróczi_Vinotéka_2020_041
DAR-VIN_drone (0-01-20-18)
berboraszdarvin
Close Menu

Daróczi Vinotéka

AZ OLDALRA VALÓ BELÉPÉSSEL NYILATKOZOM, HOGY BETÖLTÖTTEM A KORT, MELYTŐL AZ ALKOHOLFOGYASZTÁS ENGEDÉLYEZETT ORSZÁGOMBAN.

Daróczi Vinotéka

AZ OLDALRA VALÓ BELÉPÉSSEL NYILATKOZOM, HOGY
BETÖLTÖTTEM A KORT, MELYTŐL AZ ALKOHOLFOGYASZTÁS ENGEDÉLYEZETT ORSZÁGOMBAN.