boraink

Furfangos

Furfangos

Furmint-Sauvignonblanc fehér száraz cuvée (2021)

 

Furfangos borunk egy különleges cuvée: Furmint és Sauvignon Blanc házasítása. Az előbbi biztosítja a testet, az üde savakat, az utóbbi adja a fűszereket és teszi játékossá. Magában fogyasztva is élményt nyújt, szódával felhúzva remek frissítő, de saláták és halételek mellé is kiválóan társítható.

2700 FT / palack

Furfangos
Zsuzsófi
Zsuzsófi

Zsuzsófi

Kékfrankos-Merlot félédes rosé cuvée (2021)

 

Kíváncsi vagy, honnan jött ez a név? Elmondom! Áronnal való megismerkedésünk másnapján a következő telefonhívás zajlott le közte és egy közös ismerős között: “Szeva, tudnál szólni annak a csinos szőke lánynak, azt hiszem Zsófi, hogy jöjjön el ő is velünk a Fradi meccsre?” Mivel van egy Zsófi nevű barátnőm is, így kicsit félreérthető volt a dolog. Nekem utána csak annyit mondott ez a közös barát: “szerintem tetszel Áronnak, mert Zsófiról érdeklődött. Mivel őt még nem ismeri, gyanús, hogy rád gondolhatott.” Így kezdődött a mi történetünk, és lettem átmenetileg ZsuZsófi. Számunkra kellemes emlék ez a történet, így azt gondoltuk, hogy az első rosénk nevének ez a legtalálóbb választás.

Maga a bor: teljes érettségben szüretelt szőlő színlevéből készült. Természetes félédes rosénk szép, élénk savakkal, közepes lecsengéssel bír. Rendkívül gyümölcsös tétel, leginkább pirosbogyósok jellemzik. Egy nehéz nap végén biztosan jókedvre derít!

2500 FT / palack

Zsófizsu

Zsófizsu

Száraz rosé cuvée (2021)

 

Merlot és Kékfrankos házasításából készült száraz rosénk spontán erjedt, mint minden borunk, s adalékanyagok nélkül palackoztuk.

Lendületes savak, s hosszú korty jellemzi. Könnyed, de mégis tartalmas tétel, amely kellemes kísérője lehet egy kerti partinak, de egy nyár esti randihoz is tökéletes kellék. Akár fröccsként is kipróbálhatod!

2500 FT / palack

Zsófizsu
Csiripelő
Csiripelő

Csiripelő

Száraz Kékfrankos-Merlot siller (2020)

 

Siller, egy elfeledett bor, Magyarországon ismerik, meg talán Németországban néhányan. Mi szeretnénk ezen változtatni, visszahozni a köztudatba! A kézzel szüretelt szőlőt tovább áztattuk héján, mint rosé esetében, viszont rövidebb ideig, mintha vörösbort készítettünk volna. Tehát a rosé és a

vörösbor között helyezkedik el félúton, sötétebb szín, komplexebb ízvilág jellemző rá. Önmagában is élményt nyújt, komolyabb tétel, mint a rosé, de a hőségben is jólesik, akár szódával is! Tartalmas, de mégis roppanós, üde pirosborunk paradicsomos ételekhez is jól párosítható.

2700 FT / palack

PirosCa

PirosCa

Száraz Cabernet sauvignon vörösbor (2019)

 

A PirosCa borunk Piroska mamám előtt tisztelgés, aki 81 évesen is örömmel jön velünk kötözni a szőlőbe, de a zöldmunkából is kiveszi a részét.

2019-ben kedvezett az időjárás a szőlőnek, gyönyörű évjárat volt! A Cabernet sauvignon is tökéletesen beérett. Három hetes héjon áztatás után a bor nagyobbik része tartályba került, kisebb hányada pedig új barrique hordóban érlelődött. Így egy testes, összetett, mégis meglepően gyümölcsös nedűt kaptunk végeredményként. Ebből garantáltan nem egy pohárkával kortyolsz majd el! 

2800 FT / palack

PirosCa
BéLaGyuLa
BéLaGyuLa

BéLaGyuLa

Száraz Merlot vörösbor (2018)

 

Első palackozott vörösborunk nevét nagyapáink ihlették, akik maguk is sokat tevékenykedtek a szőlőikben, s szerették a jó borokat: Béla, Lajos, Gyula és Laci, így állt össze a BéLaGyuLa.

A kézzel szüretelt, tökéletesen beérett Merlot szőlőt spontán erjesztettük, s bő két hétig kézi csömöszöléssel héjon áztattuk.

Rubinvörös szín, gyümölcsökben gazdag illat jellemzi, ami a kortyban is visszaköszön: a meggy, cseresznye, szilva majd kiugrik a pohárból! Kiváló savszerkezete oly légiessé varázsolják, hogy akár a nyári hőségben is örömmel kortyolnám – s kortyolom is!

3000 FT / palack

InniKék

InniKék

Száraz Kékfrankos vörösbor (2019)

 

Első Kékfrankosunk, amit önállóan, fajtaborként hozunk forgalomba. A kiváló, kézzel szüretelt alapanyag három hétig ázott a héján, folyamatos kézi csömöszölés mellett. Spontán erjedt, minimális maradékcukor kerekíti az egyébként hosszú kortyot. Illatában és ízében is a cseresznye, meggy köszön vissza. Egy éves kishordós érlelés után került palackba. Kiválóan párosítható ételekhez, a magyaros konyha remekeinek szuper kísérője. Ám magában fogyasztva is élményt nyújt. Ezt a bort nem kell túlgondolkodni, egyszerűen élvezni kell, innikék’. 

3000 FT / palack

InniKék
TestvérKék
TestvérKék

Testvérkék

Száraz vörös cuvée (2018)

 

Nagy családban nőttünk fel, négyen vagyunk testvérek. Sok a hasonlóság közöttünk, mégis mindegyikünk más-más személyiség. Egy biztos, együttesen többre vagyunk képesek, mint külön-külön. Ugyanez igaz a borainkra is, hasonló stílusúak, mindegyik tételnek megvan a maga erőssége. Házasításunkat úgy készítettük el, hogy a borok egymást erősítsék, mindegyikük hozza a maga legjobb tulajdonságait. 

A 2018-as év kiváló évjárat volt, nagyon szép termést tudtunk feldolgozni a pincében. Kézzel szüreteltünk, spontán erjesztettük az összes tételt. A Merlot tartályban érlelődött, a Kékfrankos használt tölgyben, míg a Cabernet sauvignon új hordóban nyerte el mai formáját. Így egy jóivású, lehengerlően gyümölcsös, közepesen testes házasítást sikerült megalkotnunk. Marha és sertés ételek mellé biztos választás! 

3000 FT / palack

abika2020_bikavér

Ábika

Egri Bikavér (2020)

 

Bikavérünk új évjárata fiatalos, jóivású, gyümölcsös tétel. A Kékfrankos adja a szép savakat, gyümölcsöket. A Cabernet biztosítja a testet, ad a tételnek mélységet. Ezt egészíti ki a Merlot gyümölcsössége, kedvessége. A Syrah a borsos, fűszeres jegyeivel teszi izgalmassá.
Közepes test, moderált alkohol jellemző rá. Magában fogyasztva is élményt nyújt, de pörkölthöz, gulyáshoz is jól társítható.
Közepes test, moderált alkohol jellemző rá. Magában fogyasztva is élményt nyújt, de pörkölthöz, gulyáshoz is jól társítható.

3200 FT / palack

abika2020_bikavér
abika2020_bikavér
abika2020_bikavér

Pét-nat

Pétnat pezsgő (2022)

 

Első buborékos italunk a Rezdülés nevet kapta. Kékfrankosunk szűzterméséből készített pétnatunk a természetesség jegyében készült. Nem adtunk hozzá semmit, s nem vettünk el belőle semmit. Spontán erjedt, szűrés, derítés nélkül került letöltésre, kén hozzáadása nélkül.
Fogyasztása jól lehűtve ajánlott. Könnyen, kilövés nélkül bontható.
A címke Ducsai Zoltán festőművész munkája.

4200 FT / palack

abika2020_bikavér

Syrah

Syrah superior (2021)

 

Syrah borunk megfelelt a szigorú borvidéki előírásoknak, és a vakkóstolón is igennel voksoltak a bizottság tagjai, így superior kategóriába hozhattuk forgalomba.

A kézi szüret eredményezte válogatott alapanyagot spontán erjesztettük, és négy hétig áztattuk héján. Majd a tétel fele új hordóban érlelődött 12 hónapot, a másik része használt hordóban fejlődött.

Intenzív, mély színnel rendelkezik. Közepes test, moderált alkohol jellemzi. Kifejezetten fűszeres, aromás ízvilággal bír. Jóivású, de tartalmas tétel. Grill ételekhez, sült húsokhoz, vad pörkölthöz is bátran illeszthető.

5400 FT / palack

abika2020_bikavér

További terveink

A többi borunk is folyamatosan kerekedik, már szép, jól iható állapotban van, de neki hoszabb érlelésre van szüksége. Egyelőre fahordókban és tartályokban éli az életét, mi pedig folyamatosan kóstoljuk, s tervezgetjük a jövőt. Fajtaborokat (Kékfrankos, Merlot, Cabernet savignon, Syrah) és cuvée borokat is készítünk, például Egri Bikavért is. Ezen felül már kóstolhátó a pincében az első fehérünk is egy Furmint személyében.